Kullandığım Seyahat Uygulamaları ve Siteler

11

Seyahat planı yaparken ya da seyahat esnasında bir çok farklı siteden ve uygulamadan faydalanıyorum. Kendi favorilerimi sizinle de paylaşmak istedim. Bir çoğunu zaten duymuş olabilirsiniz, ama içlerinde sizin için yeni olan seyahat uygulamaları da olabilir, göz atmanızda fayda var, fazla bilgi göz çıkarmaz 😉

1- COUCHSURFING

Seyahatin olmazsa olmazlarından biri “couchsurfing”. Couchsurfing ; dünyanın birçok yerinden insanın üye olduğu bir sosyal ağ. Üyelerin kendilerini anlatan profilleri var, hobilerini, işini, gezdiği ülkeleri falan yazıyorlar, tabi en önemlisi evinin durumunu ve misafir ağırlayıp ağırlayamayacağını. Yani aslında sitenin özü farklı ülkelerdeki insanların bu site sayesinde iletişim kurup birbirlerini misafir etmesi mantığına dayanıyor.

cs

Diyelim ki Fransa’ya gideceğim. Sitedeki arama bölümüne gideceğim şehri ve hangi tarihlerde orada olacağımı yazıyorum, bana uygun olan üyelerin listesinin sunuyor. Üyelerden aklıma yatanlara misafirlik talebi gönderiyorum. Nasıl güveniyorum derseniz site referans usulüyle çalışıyor, yani ben evinde kaldığım ve memnun olduğum bir ev sahibine pozitif referans oluyor ve yorumumu yazıyorum, aynı şekilde sorun yaşadığım bir kişi varsa da sıkıntımı bildiriyorum. Evinde kalmak için ev sahibi ararken ve evimde kalma talebinde bulunan misafirleri değerlendirirken bu referansları ve yorumları dikkate alıyorum.Buna rağmen benim insanlara güvenim yok, ya beni keserlerse diyorsanız siz zaten bulaşmayın bu işe 🙂

Amaç sadece ücretsiz olarak birinin evinde kalmak değil, farklı ülkelerden farklı kültürlerden insanlarla kaynaşabilmek, birbirine yardımcı olabilmek.

Siteyi sadece misafirlik için değil buluşmalar için, gideceğiniz yer hakkında danışmak istediğiniz sorular için de kullanabilirsiniz. Hatta site sayesinde çok iyi arkadaşlar edinebilirsiniz.

2- AİRBNB

Uygun fiyata konaklama bulabileceğin bir site. Kişilerin evlerindeki boş odalarını ya da boş evlerini günlük kiraladıkları bir uygulama. Tabi site tanındıkça hosteller, oteller de kendilerini siteye üye yapmaya başladılar. Çok uygun fiyata harika villalarda kalma şansını yakalayabilirsiniz. ( tecrübeyle sabittir:) )

Dilerseniz şu linkten üye olup siteden siz de faydalanabilirsiniz:  AİRBNB

airbnb

Eğer yalnız değil de iki ya da daha çok kişiyseniz bir oda ya da ev tutmak hotele para vermekten daha uygun fiyata gelecektir.

Mesela airbnb sayesinde kaldığımız ufak villa deneyimimiz için şu linke bakabilirsiniz: Bali Gezi: Ubud; Ye, Seyahat et, Sev

 

3- ARTIWAY

Artıway internetten yaptığınız alışverişin bir kısmını size geri ödeyen bir sistem. (Seyahat ederken  önemli konulardan biri de bütçe planlama olduğu için benim için çok değerli bir site.)Seyahat öncesi yapacağınız alışverişlerinizi ne kadar uygun fiyatla yaparsanız o kadar daha çok para size seyahat için kalır 😉 Ayrıca booking.com’dan yapacağınız her rezervasyonu artıway üzerinden yaparsanız  konaklama ücretini de düşürmüş olursunuz.

Aşağıdaki link üzerinden artıway’e üye olup ( resme tıklayarak ) siz de bu güzellikten faydalanabilirsiniz. Önce aşağıdaki resme tıklayarak üye olun, bonusunuzu kazanın, sonra da akıllı telefonlarınız için uygulamasını indirip oradan da kullanabilirsiniz.

4- HOSTELBOOKERS

Dünyanın birçok yerinde hostelleri bulabileceğiniz bir site. Buna alternatif olarak “booking.com” , “hostelworld” siteleri de var. Genellikle bu siteler anlaşmalı çalıştıkları için buradan yaptığınız rezervasyonlar hotelin kendi standart fiyatından daha uygun oluyor. Yani booking.com’dan 10 dolara tuttuğunuz bir oda eğer otele gidip oda kiralamak isteseydiniz 13 dolara olabilir, ilginç ama durum bu 🙂

hostel

5- UBER

Uber, bir korsan taksi uygulaması. Dünyanın her ülkesinde olmasında birçok ülkesinde var ve yayılmaya devam ediyor. Yasal taksilerin yarı fiyatına yolculuk edebiliyorsunuz.

Ehliyeti olan, arabası olan sıradan insanlar boş vakitlerinde bu uygulama sayesinde taksicilik yapıyor. Yine burada da referans , yorum uygulaması var. Her müşteriyi kabul etmiyorlar, müşterinin profiline bakıyorlar, malum yasal taksicilerden dayak yeme ihtimalleri var. ( Türkiye’de tuzağa düşüp dayak yiyenlerin olduğunu duyduk.)

File illustration picture showing the logo of car-sharing service app Uber on a smartphone next to the picture of an official German taxi sign in Frankfurt, September 15, 2014. A Frankfurt court earlier this month instituted a temporary injunction against Uber from offering car-sharing services across Germany. San Francisco-based Uber, which allows users to summon taxi-like services on their smartphones, offers two main services, Uber, its classic low-cost, limousine pick-up service, and Uberpop, a newer ride-sharing service, which connects private drivers to passengers - an established practice in Germany that nonetheless operates in a legal grey area of rules governing commercial transportation. REUTERS/Kai Pfaffenbach/Files (GERMANY - Tags: BUSINESS EMPLOYMENT CRIME LAW TRANSPORT)

Örneğin Bali gibi toplu taşımanın sıkıntı olduğu ülkelerde ya da Avustralya gibi taksi ücretlerinin çok yüksek olduğu ülkelerde çok yardımcı bir uygulama.

6- TURNA.COM

Dünyanın her yerinden her yerine  uçuş arayabileceğiniz bir site. Fiyata göre sıralama isteyip en uygun fiyatlı uçuşlu bulabilirsiniz. “momondo.com” ya da “skyscanner” da bu siteye bir alternatif.

skyscanner

Bu tarz siteler uçuş firmaları ile anlaşmalı olduğu için firmanın kendi sitesinden daha uygun fiyata bilet bulma ihtimaliniz çok yüksek.

Uygulamayı indirmek için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz:

ANDROİD KULLANICILARI

I PHONE KULLANICILARI

7- XE CURRENCY

Dünyadaki tüm döviz kurlarını birbirine dönüştürebileceğiniz bir site. Yeni bir ülkeye gittiğimizde o ülkenin para birimine alışmak zaman alıyor, bu uygulama sayesinde hesap makinesinde çarpma bölme ile uğraşmadan dilediğiniz döviz kurunda paranızın karşılığını görebiliyorsunuz.

doviz

8- WORKAWAY. INFO

Workaway, gönüllü işleri bulabileceğiniz bir site. “Ev sahibi” ve “gönüllü” olarak siteye iki giriş seçeneğiniz var. Böylece  günde yapacağınız 2 saatlik bir iş ile kalacak yer ve yemek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu ev sahibine ve işe göre değişir, bazen sadece kalacak yer verilir, yemeği siz karşılarsınız ama genellikle para karşılığı bir iş olmaz.

Daha detaylı bilgi isterseniz: Gönüllü Çalışma Programları

workaway

Bazen insanlar evde ufak temizlik işlerinin halledilmesi karşılığı boş olan odasını verir, bazen kedi-köpeğine bakılması karşılığı, bazen çiftliklerde yardıma ihtiyaç olur, bazen okullarda İngilizce öğretecek bir öğretmene… iş seçenekleri çok fazla, kendi yetenekleriniz doğrultusunda bir şeyler bulabilirsiniz.

 9- ACCUWEATHER

Yola çıkmadan önce hava durumunu öğrenmeniz gerekebilir. Hatta bazen plan yaparken 15 günlük hava durumu tahminlerine ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte bu tarz durumlarda tüm dünyadaki hava durumunu veren bu siteyi kullanıyorum ben.

weather

10- GOOGLE TRANSLATE

Gittiğiniz ülkenin dilini bilmiyor olabilirsiniz, bu uygulama hayat kurtarıcı olabilir. Hem yazılı hem sözlü çevirme şansınız var, nasıl okunduğu konusunda da yardımcı oluyor yani. ( Bu konuda “tureng” de çok işime yarayan bir uygulama.

translate

11- WIKITRAVEL

En kapsamlı seyahat rehberi. Gideceğiniz yer hakkında bilmek istediğiniz bir çok sorunun cevabını bu sitede bulabilirsiniz. Görülecek yerler, konaklama, yeme içme… tüm turisttik ihtiyaçlarınız bu sitede.

travel

12- YANDEX NAVİGASYON

Çevrimdışı olarak da yani internetsiz olarak da kullanabileceğin bir navigasyon uygulaması. Haritayı indirip internetin olmadığı zamanlarda kullanmak dağ bayır gezmeyi seviyorsanız çok işinize yarayacak.

navigasyon

 13- FOURSQUARE

Restoran, kafe bulmak için faydalandığımız bir uygulama. Arama yaparken “şu anda açık olanlar” kısmını işaretlemeyi unutmayın, yoksa bizim gibi boşu boşuna onca yol yürüyüp aç kalabilirsiniz.

cafe

Vejetaryen arkadaşlar için VEGMAN uygulamasını öneririm, dünyanın her yerindeki vejetaryen restoranların listesini bulabilirsiniz.

14- TIMESET

Timeset bir alternatif sosyal medya uygulaması, uygulamada “bucket list” adı altında başlıklar açıp,bu başlığın altına yapılacaklar listenizi “goal” olarak sıralayabiliyorsunuz. Örneğin “İstanbul” adı altında bir bucket list açıyoruz ve bu bucket list altına “İstanbul’daki en güzel restoranlar”, “İstanbul’da gezilecek yerler”, “İstanbul’a yakın adalar” … gibi “goal” ler oluşturuyoruz. Ve beğendiklerimizi  kenara not alır gibi kendi bucket listimize aktarıyoruz. İstanbul’a gittiğimizde uygulama bu şehir ile ilgili aldığımız notları bize hatırlatıyor. Böylece kenara not alıp kaybettiğimiz , arkadaşımızın paylaşımında görüp çok beğendiğimiz ve gitmek istediğimiz ama sonra neresi olduğunu bir türlü hatırlayamadığımız yerleri bizim için bir uygulama hatırlar hale geliyor, bence harika bir fikir.

Android severler için , IOS severler için uygulama linki.

Keyifli seyahatler…

 

11 YORUMLAR

  1. Hepsini kullanıyorum. XE CURRENCY uygulamasına ben alışamadım bir türlü, onun yerine iCurrency kullanıyorum yıllardır. IOS uygulaması 3,49 TL. Telefonda bunu aynı zamanda hesap makinesi olarak kullandığımdan IOS hesap makinesi tarihe karıştı bende. Tavsiye ederim.

  2. Evet bunların hepsi çok güzel ama bunlardan da güzel Türklerinde yaptığı Gezginist.com isimli site de çok hoşuma gidiyor. Bence bunu da eklemelisiniz. Belki ileride güzel şeyler başarırlar.

    Teşekkürler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here